

הוצאה וחידוש תג נכה בקלות
טופס רישום עבור הוצאה או חידוש תג.

טופס בדיקת זכאות לתג נכה
1 מתוך 8 אנשים בישראל זכאי לתג נכה
איך התהליך עובד?
1. בדיקת זכאות באתר
2. מומחה יעבור על הבקשה
3. הגשה למשרד התחבורה
4. קבלת תג הנכה בדואר
שאלות ותשובות על תג נכה לרכב
על פי החוק בישראל – כל מי שעקב מצבו הבריאותי מתקשה בניידות באופן זמני או קבוע, ומשום כך עלול לסכן את מצבו הבריאותי, זכאי לקבלת תו נכה. הזכאות לקבלת התג נקבעת על ידי ועדה מיוחדת בראשות רופא שהוסמך בתקנות התעבורה.
למרות ההגדרה המאוד ברורה, אנו נתקלים כי הרבה מהמקרים בקשות רבות נתקלות בשרירותיות, בחוסר גמישות ונדחות על הסף.
בכל שנה מוגשות לאגף הרישוי עשרות אלפי בקשות לתגי חניה מתוכן נדחות כמחצית מהבקשות וחולים מטורטרים שנים כדי לקבל תו נכה.
- פטור מאגרת רישוי
- נהיגה בנתיבי תחבורה ציבורית
- חניה חינם במקום ציבורי
- חניה חינם בכחול לבן
- חניה במקום לפריקה וטעינה
- תדלוק במחיר של שירות עצמי
- חניה במקומות האסורים בחניה
- הקצאת חניה בבנין חדש
- סימון חניה בסמוך לבית
- פטור מתשלום חניה בביה"ח
- הנחה בתחבורה ציבורית
- סימון חניה בסמוך למשרד
- ועוד.
תג נכה הוא אמצעי חשוב לזכויות נגישות לאנשים עם מוגבלות. משך הזמן שבו ניתן לקבל תג נכה תלוי בסוג המוגבלות ובמצב הרפואי של האדם המבקש. לדוגמה:
1. תג נכה זמני: ניתן לאנשים עם מצב רפואי זמני שמצריך נגישות מיוחדת. תוקפו של תג כזה יכול להיות ממספר חודשים ועד לשנה, בהתאם להערכה רפואית.
2. תג נכה קבוע: ניתן לאנשים עם מצב רפואי קבוע שאינו צפוי להשתנות. במקרים כאלה, התג יכול להיות בתוקף למשך מספר שנים או אף לצמיתות.
חשוב לזכור שלכל מקרה יש הערכה רפואית ייחודית, ולכן התוקף של תג הנכה נקבע באופן אישי. בנוסף, יש לחדש את התג בהתאם לתוקפו ולמצב הרפואי הנוכחי של האדם.
ברוב המוחלט של המקרים – בין שבוע לשבועיים,
אך במקרים חריגים ההליך יכול לקחת עד 60 ימים.
מה אנשים חושבים עלינו


הוצאה וחידוש תג נכה בקלות
טופס רישום עבור הוצאה או חידוש תג.
מדריך הוצאת תג חניה לרכב
בישראל, תג חניה לנכים מעניק לאנשים עם מוגבלויות גישה נוחה יותר לחנייה ומובילות רבה יותר במרחב הציבורי. הזכאות לתג נכה נקבעת על פי מספר קריטריונים, והנפקתו דורשת הכנה והבנה של התקנות הרלוונטיות מול משרד הרישוי בישראל, תהליך זה אינו פשוט מכיוון שמכיל המון תנאים ובירוקרטיה לא פשוטה.
המדריך הזה נכתב על ידי מומחים לזכויות רפואיות מטעם חברת מר זכות, וזאת על מנת להנגיש עבורכם את כל המידע הדרוש על התהליך הוצאת תו הנכה, מהגדרת הזכאות ועד לקבלת התג לרכב שלכם, עד לבית.
דרישות משרד התחבורה והרישוי בישראל עבור תג הנכה
תג חניה לנכים בישראל מוענק לאדם עם מוגבלויות, בתנאי שיכולתו לנוע בחופשיות מוגבלת, או שתנועת זו מלווה בקושי רב. כוללת הגבלות פיזיות, נפשיות או רפואיות. התהליך להגשת הבקשה כולל הגשת בקשה רשמית למשרד הרישוי בישראל, ולאחר מכן לאחר בדיקה רפואית ברשות – תתקבל החלטה אשר תקבע את מידת הנכות ואת הזכאות של מגיש הבקשה.
תהליך הבקשה:
הגשת הבקשה לתג נכה דורשת מילוי טופס מיוחד וצירוף מסמכים תומכים. יש להקפיד על הוראות ההגשה ולוודא שכל המסמכים הנדרשים מצורפים לבקשה, כדי למקסם את הסיכויים לאישור הבקשה, מסמכים רפואיים רלוונטים הינם חשובים מאוד בתהליך וצריך לדעת אילו מסמכים להגיש למשרד הרישוי על מנת שיוכלו לבחון את הנושא בצורה מקצועית ויעילה.
בדיקה רפואית והערכה
לאחר שהמבקש מגיש את המסמכים, הוא מקבל מכתב עם תאריך. המכתב מציין שעל האדם להגיע לפגישה ולקבל את התג לנהיגה או לחלופין התג יכול להגיע עד לבית, תהליך זה לרוב לוקח מספר ימים.
לאחר הגשת הבקשה ועבור ההערכה הרפואית, יש להמתין להחלטת הרשויות. במידה והבקשה מאושרת, התג יישלח אליכם או שתצטרכו לאסוף אותו מהרשויות המקומיות.
חברת מר זכות מתמחה במימוש זכויות רפואיות גם מול משרד הרישוי, לכל שאלה או ייעוץ אנחנו זמינים לשירותכם בכל עת באתר, בטלפון, בוואטסאפ, וגם במייל אל תהססו לקבל ייעוץ בחינם עבור הוצאת תג נכה לרכב עבורכם או עבור המשפחה שלכם.